Hirdetés adatai:

Ajánlat:
eladásra kínált ingatlan
Tetőtér:
beépített
Típus:
tanya
Vételár:
93 M Ft
Alapterület:
230 m²
Telekterület:
28 000 m²
Ingatlan állapota:
újszerű
Szobák száma:
5
Épület szintjei:
2
Komfort:
összkomfortos
Kilátás:
kertre néző
Cím:
Veszprém megye, Pula
Fürdő és WC:
egy helyiségben
 

Megjegyzés:

Pula Nagyvázsony után található nagyon hangulatos település. A régi malom saját, különleges erdei úton lehet megközelíteni.

2,8 hektár erdő, gyümölcsös és szántó tartozik az épületekhez, ami panzióként is funkcionált

Pula régi malom
Igazán egyedi és különlegesre vágyik? Az ingatlan 5 külön szobával és hozzá tartozó külön fürdőszobával rendelkezik, és a hangulatnak megfelelően vannak berendezve.  Külön garázsok kocsibeállók, fatárolók, azaz sok melléképület szolgálja a kényelmet.

5 külön hálószobás és minden szobához külön fürdő, akár egy teljesen felszerelt, mint panzió.A régi malomtér minden évszakban kihasználható, nagy fedett teret biztosít.

Pince és bortároló is megtalálható az épületek között, és az igényes kovácsoltvas munka pedig szemet gyönyörködtető.

Régi típusú tornác fut végig a ház előtt, amely csak fokozza a hangulatot.

Egy kicsit a malom történetéről:

A 19. század vége felé a malmot Walter Ferenc molnár mester bérli aki a metsző malom bérlője is lett ifjabb Walter Ferenc aki 1891-ben született és apja mellett tanult Molnár szakmát 1921-től 1938-ig bérli a malmot mellette. Több molnár segéd is dolgozott.

1938-ban Kánzer Márton önállósította itt magát. A malomnál állatokat is tartottak és gazdasági épületek is voltak. Volt molnárlakás és malomudvar és az északi oldalon volt egy lekerítetlen nagy gyümölcsös.
A malomnak az északi végében voltak a vízi kerekek felszerelve az Eger patak vizének energiáját használták a malom üzemeltetésére
A malom fedése korábban náddal majd később cseréppel történt a malom őrölt Pula, Nagyvázsony, Leányfalu, Vöröstó, Barnag és más közösségeknek is

Az első írásos emlék 1323-ból maradt fent feltételezhetően erről a malomról volt szó és egyike a legrégibb malmoknak a környéken és talán a legnagyobb is. A malom hatalmas pincéje falubeli hagyományok alapján betyárok menedékhelye is volt.

Hívjon vagy írjon bizalommal, akár hétvégén is! Azonnal válaszolunk kérdéseire!

Ha nem akarja a hitelének sokszorosát visszafizetni, keressen minket egy személyre szabott ingyenes első konzultációért! +Személyi hitel ügyintézés akár pár napon belül!

Segítünk eligazodni a hitel és hitelkonstrukciók között! Sokszor tudunk ajánlani speciális, csak közvetítőn keresztül elérhető kedvezményeket, több bank ajánlata közül. Ezen túl a banki ügyintézés előkészítését, lebonyolítását is vállaljuk!
Önnek a hitelkérelem beadásakor és a szerződés aláírásakor kell csak bemennie a bankba, így nyugodtabban foglalkozhat magával a költözéssel.

Felkeltettük az érdeklődését? Érdekli további információ, műszaki leírás, vagy meg szeretné minél előbb nézni a Kiadó lakást Felső Zöldmáli úton, 2. kerületben?
Kérésére visszahívom! Hívjon nyugodtan, hétvégén is!

Eszközök:

▴ Vissza az oldal tetejére